Geschiedenis

In het najaar van 1961 startten Wout en Nel van Putten vanaf de Nijensteinseweg in Hagestein Oliehandel van Putten. Met een houten laadbak met daarop een olietank leverde Wout van Putten huis-aan-huis petroleum af. Ook wanneer de bewoners niet thuis waren werden de tanks afgevuld en ging de bon door de deur. Nel van Putten zorgde voor de boekhouding. De petroleum werd in die tijd ingekocht bij Gulf Vianen die toen op het terrein langs het Merwedekanaal in Vianen gevestigd was (momenteel de woonwijk Blankenborch).

Toen Wout van Putten benaderd werd door een olieboer uit Hoogblokland om daar ook petroleum te gaan leveren, werd de eerste oliewagen gekocht. In de jaren 70 reden er steeds meer oliewagens van Oliehandel van Putten door de Vijfheerenlanden. Deze oliewagens werden allemaal bestuurd door zwagers en neven die hun opdrachten ophaalden bij de plaatselijke dorpscafés. Mobiele telefoons bestonden niet dus Nel van Putten belde de bestellingen door naar deze cafés.

Ook de kinderen van Wout en Nel van Putten waren al van jongs af aan werkzaam in het bedrijf en na het behalen van hun rijbewijs werd het bedrijf uitgebreid met tankstations in Arkel, Hagestein en Asch. De tankstations in Arkel en Hagestein hadden een garage waar tevens APK-keuringen plaats vonden.

In de jaren 90 werden de tankstations in Arkel en Asch verkocht en richtte Oliehandel van Putten zich weer op de thuisbasis in Hagestein. Naast de oliehandel en het tankstation kwam daar een nieuwe tak bij namelijk het transportbedrijf.

Nu, ruim 50 jaar later, zijn de kinderen nog steeds werkzaam in het bedrijf en is Oliehandel van Putten een onafhankelijke oliehandelaar die uitsluitend kwaliteitsproducten levert tegen een scherpe prijs.